Kolejne lodziarnie „u Lodziarzy” w Ełku i Suwałkach
Sieć franczyzowych lodziarni Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” rośnie w dynamicznym tempie. W obecnym sezonie pod tym szyldem funkcjonowało łącznie już 16 punktów w całej Polsce. Wszystko wskazuje na to, że w przyszłym roku będzie ich jeszcze więcej. Obecnie trwają poszukiwania kolejnych lokali w Ełku i Suwałkach.
2016-11-23, 15:25

Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” to sieć, która swoim zasięgiem pokrywa coraz większy obszar. Należące do niej lodziarnie, oferujące tradycyjne, tworzone na bazie babcinej receptury lody, w minionym sezonie działały m. in. w Augustowie, Białej Podlaskiej, Białymstoku, Ełku, Gdyni, Łomży, Olsztynie, Suwałkach i Żarach.

Przedstawiciele sieci nie ukrywają, że cały czas prowadzone są rozmowy na temat kolejnych otwarć. Ze względu na wymóg zachowania poufności póki co nie wiadomo, o jakie lokalizacje dokładnie chodzi.

- Na tym etapie możemy jednak zdradzić, że w przyszłym roku pojawią się dwie kolejne lodziarnie w miastach, w których Wytwórnie już były obecne i odniosły spektakularny sukces. Mowa o Ełku i Suwałkach – wyjaśnia Aleksandra Szarkowska, manager rozwoju sieci.

Pierwsza Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” w Ełku znajdowała się przy ul. Wojska Polskiego 14. Co ciekawe, zainteresowanie tradycyjnymi lodami było w tym mieście na tyle duże, że jeszcze w trakcie sezonu sieć zdecydowała się na uruchomienie drugiego, mobilnego punktu sprzedaży. Riksza z lodami z Wytwórni umiejscowiona została nad samym jeziorem, przy ul. Pułaskiego 20.

Z kolei lodziarnia w Suwałkach działała do tej pory pod wymownym adresem – ul. Chłodna 8. W przyszłym sezonie oba stacjonarne punkty powrócą na swoje miejsce, a oprócz nich pojawią się również kolejne.

- Decyzja o otwarciu nowych lodziarni w tych miastach już zapadła. Obecnie trwają poszukiwania odpowiednich lokali. Chętnie wsłuchujemy się przy tym w głosy naszych klientów, którzy na profilu Wytwórni na Facebooku dzielą się z nami swoimi sugestiami – dodaje na koniec Aleksandra Szarkowska.

Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” to największa w Polsce franczyzowa sieć lodziarni tradycyjnych. Serwowane w nich lodowe przysmaki tworzone są na bazie znalezionego na strychu przepisu babci na domowe lody.

W ofercie każdej z lodziarni codziennie znajdują się trzy podstawowe smaki lodów: śmietankowy, czekoladowy i truskawkowy, a także dwie, zmieniające się każdego dnia propozycje – lód mleczny i sorbet.

Patryk Dziejma
Social Media Director