Otwarcie kolejnej Wytwórni Lodów Prawdziwych „U Lodziarzy”
Lody z Wytwórni „U Lodziarzy” cieszą się w Białymstoku niesłabnącą popularnością. Nic więc dziwnego, że systematycznie przybywa lodziarni, w których skosztować można tych tworzonych na bazie babcinej receptury przysmaków. Już w najbliższy piątek dołączy do nich kolejna – tym razem będzie to wyspa lodowa w galerii Alfa Centrum.
2016-12-16, 18:58

Pierwsza lodziarnia z szyldem „U Lodziarzy” Wytwórnia Lodów Prawdziwych pojawiła się w stolicy województwa podlaskiego w maju ubiegłego roku i momentalnie… podbiła serca białostoczan, a po serwowane w niej lody szybko zaczęły ustawiać się długie kolejki chętnych.

Kwestią czasu było więc otwarcie następnych wytwórni. Jeszcze w tym samym sezonie do pierwszej, działającej przy Rynku Kościuszki, dołączyła kolejna – w galerii Atrium Biała. Z kolei w tym roku w parku na Plantach w okresie letnim pojawiła się mobilna riksza, wprost z której sprzedawano lodowe przysmaki.

Teraz przyszedł czas na drugą wyspę lodową – tym razem w galerii Alfa Centrum w Białymstoku (przy ul. Świętojańskiej 15), która rozpoczęła działalność w piątek 16 grudnia.

- Wyspa umiejscowiona zostanie na pierwszym piętrze, tuż obok strefy food court i sklepu spożywczego. W tym wypadku mamy do czynienia z nieco większą przestrzenią handlową, niż w poprzedniej galerii – punkt zajmie bowiem łącznie 12 m2 – wyjaśnia Aleksandra Szarkowska, przedstawicielka Sieci.

Poszerzona powierzchnia to jednak nie jedyna nowość. Podobnie, jak w przypadku wytwórni przy Rynku Kościuszki, także i tu oprócz lodów w ofercie pojawią się również smakowe napoje gazowane, woda sodowa, różnorodne koktajle i granity. Na miejscu będzie też można skosztować kawy, herbaty i towarzyszących im słodkości.

- Tradycyjnie już z okazji otwarcia nowego punktu, na wszystkich naszych klientów czekały wyjątkowe promocje. Na start - słodka niespodzianka – druga packa lodów w jednym z podstawowych smaków (śmietanka, czekolada oraz truskawka) za symboliczną złotówkę – dodaje Aleksandra Szarkowska.

Punkt jest czynny w godzinach otwarcia galerii – od poniedziałku do soboty od 09.00 do 21.00, a w niedzielę – od 10:00 do 20:00.

ZAŁĄCZNIKI