Białostocka Omeda z „Laurem Pacjenta”
Działająca na rynku już od ponad dekady białostocka Humana Medica Omeda została po raz kolejny wyróżniona. Pod koniec ubiegłego roku placówka otrzymała prestiżowe wyróżnienie „Laur Pacjenta 2015/16”. W ramach tego plebiscytu wybierani się najlepsi przedstawiciele branży medycznej w Polsce.
2017-01-09, 19:25

Honorowe odznaczenie, które otrzymał ten pierwszy w regionie niepubliczny szpital specjalizujący się w ortopedii i chirurgii, stanowi wyraz uznania zasług na polu działalności medycznej, a jednocześnie jest oznaką wdzięczności pacjentów, którzy wskazują i głosują na najlepsze placówki.

Wyróżnienie to przyznano Omedzie w ramach Ogólnopolskiego Plebiscytu Medycznego „Laur Pacjenta 2015/16”, organizowanego pod patronatem m. in. Polskiego Towarzystwa Anestezjologii i Intensywnej Terapii, Polskiego Towarzystwa Dermatologicznego, Polskiego Towarzystwa Walki z Kalectwem, Polskiego Towarzystwa Pielęgniarskiego oraz Polskiego Towarzystwa Higienicznego.

- Cieszymy się niezmiernie, że nasze wysiłki mające na celu zapewnienie jak najwyższej jakości obsługi pacjentów zostały przez nich dostrzeżone i docenione – mówi Andrzej Hościłowicz, prezes Humana Medica Omeda.

I dodaje: Nagroda, którą otrzymaliśmy z całą pewnością zmotywuje nas do jeszcze cięższej pracy – wszak jak powszechnie wiadomo, dużo łatwiej jest dostać się na szczyt, niż się na nim utrzymać. Nie zamierzamy jednak spoczywać na laurach i zrobimy wszystko, by w kolejnym rankingu również zająć czołowe miejsce.

„Laur Pacjenta” to cyklicznie organizowany plebiscyt, w którym bierze udział pokaźne grono głosujących. We wszystkich poprzednich edycjach swoją opinią podzieliło się z organizatorami aż 250 tys. pacjentów.

W ramach przedsięwzięcia co roku wybierani są lekarze i placówki cieszące się największym zaufaniem Polaków. Z tego też powodu odznaczenie to uznawane jest za swoisty drogowskaz dla innych chorych, stojących przed koniecznością wyboru specjalisty lub przychodni.

Wyróżnienie pełni też rolę „godła jakości”, ułatwiającego pacjentom podejmowanie tego typu decyzji.

Laureatami poprzednich edycji są m. in.: Centrum Medyczne Enel-Med S. A., Instytut Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka oraz Szpital Grochowski im. dr med. Rafała Masztaka.