Sezon 2017 pod znakiem „Bąbel wafla” – Lodziarze przygotowali prawdziwy hit!
Wprowadzony zaledwie miesiąc temu do oferty białostockiej Wytwórni Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” deser pod dźwięcznie brzmiącą nazwą „Bąbel Wafel” z miejsca stał się prawdziwym hitem sprzedaży. Jak przyznają właściciele Wytwórni, klienci wprost pokochali „Bąbelka”. W efekcie, już wkrótce produkt ma szansę na stałe wzbogacić menu innych działających w sieci lokali tej marki.
2017-04-19, 18:47

„Bąbel Wafel” to nic innego jak połączenie właściwości tradycyjnego wafelka do lodów o wyglądzie, konsystencji i smaku... prawdziwego gofra! W opinii przedstawicieli Wytwórni Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy”, kluczem do sukcesu jest właśnie jego smak oraz wygląd, zdominowany – co jasne – przez nietuzinkowe bąble. - Jak podkreślają zresztą sami klienci, bąbel wafel w zdecydowany sposób króluje nad goframi oferowanymi w większości punktów serwujących słodkie przekąski - przyznaje Paulina Daniłowicz, manager rozwoju sieci „u Lodziarzy”. - A do tego wyróżnia się zawartością – zdominowaną przez nasze tradycyjne lody.

 

Bąbel Wafel jest wypiekany na bieżąco, bezpośrednio tuż przed podaniem, ponieważ ciasto, z którego jest wyrabiany dość szybko zastyga, dosłownie w kilka chwil po upieczeniu, dlatego od razu - na gorąco - gofrowy bąbel wafel musi zostać uformowany w rożek, do którego następnie trafiają lody. I w takiej właśnie formie jest serwowany klientom.

 

- Ze względu na to, że produkt musi zostać przygotowany tuż przed podaniem, lodziarnia nie może przygotować bąbli „na zapas”. Jednak tych kilka chwil oczekiwania na skomponowanie deseru w pełni rekompensuje klientom to, co otrzymują – deser wypełniony trzema porcjami lodów z pokaźną porcją bitej śmietany i smacznymi dodatkami do wyboru – orzeszkami, posypką, ciasteczkami lub owocami. Ponadto oznacza to, że bąbel wafel zawsze będzie świeży - podkreśla.

 

Produkt na początku został wprowadzony testowo tylko do oferty jednej lodziarni – pierwszej, powstałej dokładnie przed trzema laty „Wytwórni” w Białymstoku. Ale szybko okazało się, że z miejsca stał się hitem. Jak informuje przedstawicielka marki, nowość oczywiście nie zdominowała sprzedaży innych produktów, z których dotąd słynęły lokale tej sieci, czyli lodów wytwarzanych na bazie tradycyjnej receptury i z wykorzystaniem wyłącznie świeżych produktów, serwowanych „na packi”.

 

- Ale faktycznie już teraz możemy śmiało ocenić, że rok 2017, będzie sezonem „Bąbel Wafla”. Co ciekawe, Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” wprowadziła ten rodzaj lodowego deseru jako jedna z pierwszych w kraju, co zresztą jest dla nas bezpośrednim powodem do satysfakcji i dumy – zaznacza Paulina Daniłowicz.

 

Wszystko też na to wskazuje, że nowy lodowy przysmak wraz z rozpoczęciem sezonu trafi do oferty innych lodziarni w kraju działających pod tym rozpoznawalnym już szyldem.

KONTAKT / AUTOR
Janusz Mroczkowski
CEO
Agencja Publicum PR
501 03 58 53
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.