Świętuj z Lodami Bonano
Pierwsza Komunia Święta to jeden z najważniejszych dni w życiu dziecka i szczególne wydarzenie dla całej rodziny. Marka LodyBonano chce, aby był on jeszcze bardziej wyjątkowy i dlatego dzieciom, które przystąpią do tego sakramentu zafunduje słodkie co nieco.
2017-05-12, 17:22

Miesiące maj oraz czerwiec to okres szczególny dla dzieci w wieku 8 – 9 lat, które przez cały rok przygotowywały się do przyjęcia Sakramentu Pierwszej Komunii Świętej.

- Wiadomo, że tak ważna uroczystość jest również dość stresująca, dlatego też chcemy dodatkowo osłodzić ten dzień maluchom i do puli prezentów dorzucić coś od siebie – wyjaśnia Sylwia Korpacz, przedstawicielka marki LodyBonano i dodaje, że wszystkie dzieci, które pojawią się w lodziarni w swoich odświętnych strojach komunijnych mogą liczyć na słodki prezent w postaci darmowych, wybranych deserów z menu.

Dzieci będą mogły wybrać pomiędzy małym Americanosem, Kajtusiem, Disneyem i Rurką niekapką. Ta promocyjna akcja obejmie swoim zasięgiem wszystkie lodziarnie w Polsce. Co ciekawe będzie obowiązywała nie tylko przez cały maj, ale potrwa aż do rozpoczęcia wakacji. W wielu parafiach w kraju komunie odbywają się bowiem również w czerwcu.

- Oczywiście zapraszamy nie tylko dzieci, ale też ich najbliższych. Po kościelnych uroczystościach i przyjęciach warto wybrać się na wspólny, rodzinny spacer, a po drodze wstąpić na LodyBonanao. Niech deser stanie się ukoronowaniem tak ważnego dnia – mówi Sylwia Korpacz.

Jak zaznacza przedstawicielka sieci, LodyBonano to marka rodzinna, która chce być zawsze blisko dzieci oraz towarzyszyć im w ważnych dla nich wydarzeniach – a takim niewątpliwie jest przyjęcie Sakramentu Pierwszej Komunii Świętej.

Lodziarnie z charakterystycznym, żółto-zielonym szyldem spotkać można niemal w każdym mieście i miasteczku w Polsce. Sieć jest obecna na rynku już od 11 lat. W ubiegłym roku funkcjonowało łącznie ok. 270 lokali w całej Polsce.