Załoga rajdowa z Sokółki na mecie Rajdu Podlaskiego
W miniony weekend zakończyła się 36. edycja Rajdu Podlaskiego. Na starcie zameldowało się 31 załóg, 25 z nich dojechało do mety. W tej grupie znalazła się również sponsorowana przez sokólski Metal-Fach – załoga rajdowa - MF Pajka Rally Team.
2017-05-24, 11:19

Tegoroczna odsłona wydarzenia była największą imprezą Automobilklubu Podlaskiego w tym sezonie. Wszystko rozpoczęło się w sobotę na Rynku Kościuszki w Białymstoku. Tam zaprezentowały się załogi rajdowe, które przez kolejne dwa dni rywalizowały na kilku dystansach.

Rajd Podlaski był zarazem pierwszą rundą „Szuter Cup – Szutrowy Puchar 2017” i składał się z czterech odcinków. Kolejno zaczynały się one w: Niewodnicy Nargielewskiej, Łużanach, Zubrach, Straszewie.

Załoga MF Pajka Rally Team w składzie – Paula Kucharewicz (kierowca) i Bartosz Dzienis (pilot) w tym roku dysponuje zupełnie nowym autem - Peugeotem 208R2.

- Były to nasze pierwsze zawody, w których wystartowaliśmy nową rajdówką. Dopiero uczymy się tego auta i wiemy, że z każdym kolejnym występem będzie już tylko lepiej – zaznacza Paula Kucharewicz.

Członkowie załogi z Sokółki zdobyli 3. miejsce w kategorii Gość FWD, a swój występ oceniają bardzo dobrze. - Rajd był bardzo wymagający. Dowodzi temu chociażby liczba załóg, którym nie udało się go ukończyć. Nasz start uważamy za bardzo udany i jesteśmy zadowoleni z każdego odcinka. Możemy się też pochwalić tym, że nasza ekipa powiększyła się o dwóch dodatkowych mechaników – opowiadają członkowie załogi.

Entuzjaści MF Pajka przyglądali się zmaganiom teamu przez dwa dni w specjalnie zorganizowanych strefach kibica.

- Przy każdym odcinku, były punkty widokowe i w każdym byli nasi fani. To bardzo nas motywowało i dodawało jeszcze większej mocy. Bardzo serdecznie im dziękujemy za obecność i dobre słowa. Bez nich pewnie nie szłoby nam tak dobrze – dodaje Paula Kucharewicz.

Załogę MF Pajka Rally Team już niebawem będziemy mogli zobaczyć podczas Rajdu Warmińskie Szutry, Szuter Cup – Szutrowy Puchar w dniach 17-18 czerwca 2017r.