Metal–Fach zaprezentuje się na pokazie maszyn rolniczych
W najbliższą sobotę Agroma Sępólno Krajeńskie wraz z firmą Zetor Polska, zapraszają na pokaz pracy maszyn polowych. Będzie to znakomita okazja, aby przyjrzeć się im z bliska, przetestować i dowiedzieć, w jaki sposób można je wykorzystywać. Na tej dorocznej imprezie po raz kolejny zaprezentuje się sokólskie przedsiębiorstwo Metal–Fach.
2017-05-25, 11:41

- Pokazy pracy maszyn rolniczych zawsze skupiają uwagę wielu odwiedzających. Są nie tylko widowiskowe ale i wyjątkowo praktyczne. Rolnicy zyskują szansę na zdobycie wielu przydatnych informacji dotyczących poszczególnych modeli, mogąc je przy tym osobiście przetestować. Metal-Fach zaprezentuje kilka swoich propozycji maszyn wykorzystywanych przy tzw. zielonce -informuje Joanna Jatkowska, przedstawicielka Metal-Fachu.

W trakcie spotkania każdy będzie mógł poznać technologię zbioru, zaczynając od koszenia i przetrząsania, poprzez zgrabianie, prasowanie, po owijanie zielonki w folię z wykorzystaniem urządzeń produkowanych w Sokółce.

Metal-Fach pochwali się ciekawą ofertą pras zwijających. Asortyment obejmuje kilka modeli o różnym wyposażeniu i przeznaczeniu. Jednym z nich, który będzie można zobaczyć w najbliższą sobotę jest kompaktowy model Z602, który umożliwia zbiór do 40 bel w ciągu godziny. To urządzenie typu walcowo – łańcuchowego pozwala na zwijanie bel o średnicy i szerokości 1200 mm.

Kolejny model, który zostanie zaprezentowany podczas pokazu to prasa Z-589 - zmiennokomorowa. Maszyna wyposażona jest w podajnik widłowy. Dzięki ręcznej regulacji, ma możliwość ustawienia stopnia zgniotu zbieranego materiału. W bardzo łatwy sposób można kontrolować ładowanie komory i zwiększyć średnicy beli.

Goście prezentacji zyskają też okazję do bliższego poznania owijarki bel Z593.

Pokaz odbędzie się w sobotę 27 maja w gospodarstwie rolnym w Nowych Potulicach koło Lipki. Początek wydarzenia zaplanowano o godzinie 11.00.