Trzypunktowy układ zawieszenia (TUZ) – kat II
Obok licznych maszyn rolniczych jakie swoim klientom proponuje Metal–Fach, w ofercie firmy znajdują się również akcesoria do maszyn. Jednym z nich jest trzypunktowy układ zawieszenia (TUZ).
2017-05-31, 11:07

Trzypunktowy układ zawieszenia jest to układ dźwigniowy stosowany w ciągnikach do agregowania maszyn i urządzeń zawieszanych na hydraulicznym podnośniku. Urządzenie wyróżnia udźwig wynoszący 1000kg. Dolne haki są automatyczne, co umożliwia sprawną wymianę narzędzi.

Jest to układ dźwigniowy stosowany w ciągnikach do agregowania maszyn i urządzeń zawieszanych na hydraulicznym podnośniku. TUZ montowany jest na przedzie ciągnika, co daje możliwości zestawiania w grupy maszyn i urządzeń rolniczych, a co za tym idzie oszczędzanie czasu i kosztów podczas uprawy roli.

Trzypunktowy układ zawieszenia jaki polecają konstruktorzy Metal-Fachu został wyposażony w kompletny zestaw montażowy. Urządzenie może być montowane do średnich ciągników MTZ Belarus.

W jego skład wchodzą kule, łącznik centralny, sworznie, przewody hydrauliczne i komplet śrub. Odpowiednia grubość profili oraz najlepszy gatunek stali użytej do budowy jego newralgicznych elementów zapewniają długoletnią i bezpieczną pracę.

• UNIWERSALNE I SZEROKIE PRZEZNACZENIE: znajduje się z przodu ciągnika, co daje ogromne możliwości zestawiania w grupy maszyn i urządzeń rolniczych

• UDŹWIG: urządzenie wyróżnia się znacznym udźwigiem
wynoszącym 1 tonę.

• WYTRZYMAŁY: odpowiednia grubość profili oraz najlepszy gatunek stali użytej do budowy jego newralgicznych elementów zapewniają długoletnią i bezpieczną pracę.

• ŁATWY W OBSŁUDZE: dolne haki są automatyczne, co umożliwia szybką i sprawną wymianę narzędzi.

Lp. Typ / Trzypunktowy układ zawieszenia (TUZ)
1 Udźwig maksymalny w punkcie obrotu [kg] / 1000
2 Masa [kg] / 180
3 Hak chwytający / II kat (wg PN-EN ISO 180)