TwojaZagroda.pl – profesjonalny punkt zakuwania przewodów hydraulicznych
Znajdują bardzo szerokie zastosowanie między innymi w maszynach przemysłowych, rolniczych oraz budowlanych. Są częścią składową tych urządzeń, w których główną rolę odgrywają płyny takie jak olej, woda i inne roztwory. Mowa o przewodach hydraulicznych. W trakcie użytkowania narażone są na kontakt z wysokim ciśnieniem, dlatego bezwzględnie należy czuwać nad ich szczelnością. To zaś zapewniają odpowiednie końcówki, a ich montaż na przewodzie specjaliści nazywają zakuwaniem przewodów.
2018-02-14, 15:21

Przewody hydrauliczne wykorzystywane są przede wszystkim do układów hydraulicznych,. Na czym polega proces zakuwania przewodów hydraulicznych? Jest to czynność, która wymaga profesjonalnych umiejętności i odpowiedniego sprzętu.

- Pierwszy krok to ustalenie do jakiej maszyny przeznaczony jest przewód oraz w jakich warunkach pracuje.

-Drugim ważnym krokiem jest odpowiednie dobranie końcówek oraz węża o odpowiedniej wytrzymałości .

-Po określeniu wszystkich parametrów można przystąpić do ucięcia węża na odpowiednią długość, umieszczenie tulei zaciskowej na wężu, oraz końcówek w otworach węża.

-Ostatnim ale równie ważnym krokiem jest odpowiednie ustawienie parametrów maszyny do zaciskania, tak aby tuleja nie była zaciśnięta zbyt mocno ( co spowoduje zwężenie otworu na końcach przewodu i wpłynie na pracę urządzenia oraz wytrzymałość węża) z kolei zbyt słaby zacisk może spowodować zerwanie końcówki podczas pracy.

Podobnie jak wszystkie eksploatowane urządzenia, tak też i przewody hydrauliczne po pewnym czasie ulegają zużyciu. W takiej sytuacji warto skorzystać z oferty sklepu rolniczo – technicznego TwojaZagroda.pl, który mieści się przy ul. Kresowej 62, 16-100 Sokółka i jest czynny przez 24 godziny 7 dni w tygodniu.

- Posiadamy nowoczesny park maszynowy, wykonujemy zarówno zamówienia indywidualne jak i hurtowe. Warto też podkreślić, że mamy wieloletnie doświadczenie i współpracujemy z dużymi producentami maszyn rolniczych. To, co wyróżnia naszą ofertę spośród innych to niewątpliwie krótki czas wykonania usług – podkreśla Piotr Zieziula.

- Chętnie podejmiemy współpracę z firmami, które potrzebują zarówno dużych jak i mniejszych ilości przewodów. Wykonujemy również indywidualne, pojedyncze zamówienia. Zapraszamy do kontaktu pod numerem telefonu 533 111 477 oraz do odwiedzania naszej strony internetowej TwojaZagroda.pl