Krynka wspiera młode, piłkarskie talenty
Młodzi piłkarze z Miejskiego Ośrodka Szkolenia Piłkarskiego w Białymstoku rozpoczęli już wiosenne rozgrywki. Jednak ten sezon będzie szczególny, ponieważ do grona ich sponsorów dołączyła wytwórnia wód i napoi „Krynka”.
2018-03-16, 09:54

Klub MOSP przez ponad 20 lat swojego istnienia wielokrotnie zdobywał najwyższe noty, prezentując się na ogólnopolskich mistrzostwach  i zagranicznych turniejach. Warto podkreślić, że  na białostockim boisku wychowali się zawodnicy, którzy potem występowali w ekstraklasie czy reprezentacji Polski. To między innymi:  Damian Kądzior, Bartłomiej Drągowski czy Grzegorz Sandomierski.

Przez najbliższy rok wytwórnia wody z Krynek będzie  oficjalnym sponsorem młodych, białostockich piłkarzy zrzeszonych w MOSP-ie.

- Zawsze staramy się wspierać cenne inicjatywy. Szczególnie bliskie są nam te, które kładą nacisk na rozwój młodych ludzi. W tym roku zdecydowaliśmy, że naszą pomoc skierujemy w stronę piłkarzy z MOSP-u. Widzimy w nich wielki potencjał i nie wykluczone, że wśród zawodników jest niejeden następca Roberta Lewandowskiego – mówi Mieczysław Surowiec, prezes wytwórni „Krynka”.

Piłkarze dwóch drużyn ( U18 i U19), grających w Centralnej Lidze Juniorów, w tym sezonie wyjdą  na murawę  w nowych koszulkach.  Logo marki „Krynka” znajdzie się na dwóch kompletach sportowych strojów, tych w których grają przed własna publicznością i drugich, w których prezentują się na wyjazdach.

MOSP jest stowarzyszeniem powołanym w głównej mierze w celu szkolenia dzieci i młodzieży,  pod kątem zagwarantowania im jak najlepszego rozwoju zarówno sportowego jak i osobistego. Jego twórca i aktualny prezes Stanisław Bańkowski nie ukrywa swego zadowolenia z tego, że grono sponsorów powiększyło się.

- Bardzo cieszymy się, że udało się nam nawiązać współpracę z wytwórnią wód i napoi „Krynka”.  Dziękujemy i obiecujemy, że zrobimy wszystko, aby w tym sezonie zaprezentować się jak najlepiej i nie zawieść oczekiwań zarówno naszych sponsorów jak i kibiców – mówi Stanisław Bańkowski.

Aktualnie w ośrodku trenuje ponad pięciuset chłopaków w różnych kategoriach wiekowych. Przy ulicy Świętokrzyskiej w Białymstoku mają do dyspozycji cztery pełnowymiarowe boiska, w tym jedno sztuczne z oświetleniem.

ZAŁĄCZNIKI
3-3072-x-2048.jpg