Usługi medyczne na najwyższym poziomie. Omeda z odnowionym certyfikatem ISO
Humana Medica Omeda to nowoczesny ośrodek medyczny, zlokalizowany w centrum Białegostoku, przy ul. Fabrycznej. Istnieje od 12 lat i jest pierwszym niepublicznym szpitalem w regionie. Wysoką jakość usług świadczonych przez Omedę potwierdza niezależna organizacja certyfikująca. Placówka zakończyła właśnie proces odnowienia Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001.
2018-04-26, 22:58

ISO w Omedzie zostało wdrożone w 2015 roku. Proces wprowadzania Systemu Zarządzania Jakością trwał ponad  pół roku, a certyfikacja objęła zarówno szpital świadczący zabiegi z zakresu chirurgii ogólnej i ortopedii, jak i część ambulatoryjną - czyli wszystkie poradnie specjalistyczne.

- Decyzją Jednostki Certyfikacyjnej SGS Polska sp. z o.o. nasz system zarządzania został ponownie zarejestrowany jako spełniający niezbędne wymagania nowej  normy ISO 9001:2015.  Dokumentem formalnie potwierdzającym ten fakt jest nowy certyfikat tak istotny na dzisiejszym rynku . Czujemy ogromną satysfakcję, że niezależny audyt potwierdził  to, na czym przede wszystkim nam zależy: najwyższą jakość usług - w tym wykonywanych procedur medycznych. To informacja szczególnie ważna dla  naszych pacjentów, którzy zyskują w ten sposób kolejne potwierdzenie najwyższego poziomu  opieki medycznej realizowanej przez Omedę   – mówi Andrzej Hościłowicz, prezes zarządu Humana Medica Omeda.

Omeda powstała przed 12 laty z myślą o wszystkich pacjentach, dla których najważniejsza jest wysoka jakość wykonywanych zabiegów oraz kompleksowa opieka medyczna. Niewątpliwie, największym jej atutem jest zespół najlepszych specjalistów niemal ze wszystkich dziedzin medycyny oraz komfortowe warunki w szpitalu i świadczona opieka pooperacyjna.

To pierwsza tak nowoczesna, niepubliczna placówka medyczna w regionie, w której skład wchodzą poradnie specjalistyczne oraz szpital o profilu chirurgicznym, ortopedycznym i laryngologicznym.

Początki Humana Medica Omeda  sięgają lutego 2006 r.  Wówczas w placówce przeprowadzona została  pierwsza operacja  chirurgiczna pacjenta z przepukliną. W tym samym  roku wykonano jeszcze ponad 100 innych zabiegów.

Od 2006 roku w Omedzie zoperowano blisko 24 tysiące pacjentów, a w poradniach zarejestrowano ich ponad  80 tysięcy.

ZAŁĄCZNIKI
omeda.jpg