TaniaKsiazka.pl na Targach Książki w Białymstoku rozpocznie świętowanie 13. urodzin!
Już 12 kwietnia rusza największe czytelnicze wydarzenie w regionie. Na 8. Międzynarodowych Targach Książki zobaczymy około 70 wydawców i księgarzy z Polski i zza granicy. Wśród nich nie zabraknie przedstawicieli z Białegostoku, m.in. księgarni internetowej TaniaKsiazka.pl, która w tym roku obchodzi swoje 13. urodziny.
2019-04-11, 21:26

Targi Książki w Białymstoku to impreza, która zawsze przyciąga tysiące uczestników. Jak co roku odbędzie się ona w gmachu Opery i Filharmonii Podlaskiej oraz Białostockim Teatrze Lalek. Targom towarzyszy Festiwal Literacki „Na pograniczu kultur”, w ramach którego organizowane są warsztaty dla dzieci i dorosłych, spotkania autorskie oraz konkursy.

Podczas Targów swoje stoiska zaprezentują największe wydawnictwa i księgarnie,  w tym księgarnia internetowa TaniaKsiazka.pl – jeden z najbardziej utytułowanych sklepów online w Polsce, który właśnie wtedy rozpocznie świętowanie swoich 13. urodzin.

– Oficjalne obchody zaczynamy 23 kwietnia, w Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich, ale specjalnie dla klientów, którzy odwiedzą nas na Targach planujemy niespodziankę. Na razie nie chcemy zdradzać szczegółów – mówi Paweł Mieczkowski, kierownik działu marketingu TaniaKsiazka.pl. – Każda osoba na naszym stoisku będzie mogła oczywiście kupić również książki z dużym rabatem.

Na stoisku księgarni TaniaKsiazka.pl (nr 54-55,) znajdziemy nowości, bestsellery oraz książki autorów zaproszonych na tegoroczne Targi – m.in. Chrisa Cartera, Marcina Wichy, Mariusza Szczygła,Tomasza Samojlika czy Joanny Bator. Będzie tam można spotkać także załogę księgarni, znaną szerszej publiczności z kanałów social media i humorystycznych sposobów promowania czytelnictwa.

– Targi Książki w Białymstoku są niezwykle bliskie naszemu sercu, ponieważ pochodzimy z tego miasta. Ta impreza to dla nas świetna okazja do lepszego poznania klientów oraz wymiany doświadczeń. Lubimy rozmawiać z naszymi fanami i zaskakiwać ich coraz ciekawszymi formami promocji. Nie inaczej będzie tym razem! – podsumowuje Paweł Mieczkowski.

8. Międzynarodowe Targi Książki w Białymstoku rozpoczną się w piątek 12 kwietnia i potrwają do niedzieli. Wstęp na wydarzenie jest wolny.