Muzyczny Koktajl Szlagierów, czyli Mariusz Kalaga w Nowym Mieście Lubawskim!
Już 27 kwietnia na scenie Miejskiego Centrum Kultury w Nowym Mieście Lubawskim wystąpi Mariusz Kalaga. Muzyk zaprezentuje „Muzyczny Koktajl Szlagierów”, czyli koncert znanych i lubianych piosenek.
2019-04-19, 12:50

Mariusz Kalaga to popularny wokalista, autor tekstów i kompozycji muzycznych. Na koncertach śpiewa znane przeboje taneczne i rozrywkowe, piosenki z gatunku country i tex-mex, wykonuje także własne kompozycje.

W Nowym Mieście Lubawskim artysta wystąpi z prawdziwym koktajlem szlagierów. Podczas imprezy usłyszymy największe hity, takie jak „Jedna z gwiazd”, „Teraz jesteś tylko moja” czy „Nasz mały letni romans”.

Koncert Mariusza Kalagi to nie tylko świetna rozrywka w rytmie doskonałej muzyki. To także sympatyczna atmosfera, inteligentny humor oraz barwne dialogi z publicznością.

Mariusz Kalaga nazywany jest „Royem Orbisonem znad Wisły”. Gra solo lub z zespołem Panters. Podczas swojej blisko czterdziestoletniej kariery występował na wielu scenach polskich i zagranicznych – w USA, Niemczech, Włoszech czy Francji. Ściśle związany z muzyką country, był głównym organizatorem Międzynarodowego Pikniku Country w Dąbrowie Górniczej. Odebrał także nagrodę Ministra  Kultury i Dziedzictwa Narodowego – „Zasłużony dla Kultury Polskiej”.Artysta wystąpi 27 kwietnia w Miejskim Centrum Kultury w Nowym Mieście Lubawskim (ul.19 Stycznia 17 a). Wydarzenie rozpocznie się o godzinie 17. Bilety w cenie 50 zł można kupić w miejscu imprezy bądź na stronie www.kupbilety24.eu.