LodyBonano zaczynają sezon kolejnymi otwarciami!
Nowe lokalizacje, uproszczone menu oraz deser dla fanów świeżych owoców – oto, co czeka na klientów LodyBonano. Sieć właśnie rozpoczyna kolejny, letni sezon.
2019-05-13, 13:23

LodyBonano stały się nieodłącznym elementem krajobrazu wielu polskich miejscowości. Tym razem do grona miłośników zimnych deserów dołączą mieszkańcy m.in. Tykocina, Oławy, Olsztyna oraz Lipska. Kolejne punkty w mieście otwierają się także w Białymstoku, Hajnówce i Żarach. W sumie na mapie kraju pojawi się kilkanaście nowych lokali.

– Ta lista jeszcze się powiększy – mówi Monika Zalewska, manager rozwoju sieci. – Cały czas otrzymujemy zgłoszenia od osób zainteresowanych prowadzeniem własnej lodziarni.

Jak co roku, LodyBonano zaskoczą nas nowym deserem. Tym razem będzie to BonaNOWY – lody śmietankowe, posypane kawałkami owoców, serwowane w ekologicznym kubeczku.

– Dokładnie wsłuchujemy się w potrzeby naszych klientów, dlatego przygotowaliśmy dla nich coś wyjątkowego. BonaNOWY to połączenie klasyki i nowoczesności, deser, w którym słodycz lodów miesza się ze smakiem dojrzałych owoców, kupowanych od lokalnych dostawców. Wszystko dopełnia ekologiczny kubeczek – wyraz naszej troski o środowisko – tłumaczy Monika Zalewska.

Deseru BonaNOWY spróbujemy w Białymstoku, Wschowej, Ełku, Wąbrzeźnie, Żarach, Augustowie i Wyszkowie. Te lodziarnie przejdą także metamorfozę całego menu.

– Koncept BonaNOWY to również nieco inna oferta, w której króluje minimalizm. Uproszczone menu ograniczyliśmy do najpopularniejszych produktów – w ten sposób chcemy ułatwić naszym gościom wybór – podsumowuje Monika Zalewska.

Na klientów nowo powstałych lodziarni czekają ponadto huczne otwarcia oraz atrakcyjne promocje. W tym sezonie nie zabraknie także dobrze znanych już akcji promocyjnych – z okazji Komunii Świętej, Dnia Dziecka czy zakończenia roku szkolnego. Ale LodyBonano warto odwiedzać już teraz – większość lodziarni sieci właśnie zaczyna serwować klientom ich ulubione desery.