East Games United 2019. Podlaska Krynka w gronie sponsorów
East Games United to święto dla wszystkich fanów gier wideo, e-sportu, fantastyki i szeroko pojętej popkultury. Impreza, organizowana cyklicznie w Białymstoku, zdążyła już zyskać status kultowej rozrywki. 25 i 26 maja Galerię Alfa w Białymstoku wypełnią miłośnicy gier i wirtualnej rzeczywistości.
2019-05-24, 12:47

East Games United to impreza łącząca e-sport z fantastyką, która odbywa się w Białymstoku od 2008 roku. W tym czasie event odwiedziło łącznie ponad 65 tys. osób, a relacje w Internecie obejrzało 450 tys. Natomiast w profesjonalnych turniejach wystartowało 8,5 tys. graczy.

- Podczas tegorocznej edycji pragniemy skupić się przede wszystkim na ilości i jakości atrakcji. Naszym celem jest stworzenie takiego wydarzenia, gdzie każdy uczestnik znajdzie coś dla siebie. Serdecznie zapraszamy wszystkich, którym nieobca jest adrenalina i współzawodnictwo. Impreza jest dostępna dla osób w każdym wieku, a wejście na nią jest darmowe – zaprasza Edyta Wołkowycka, jeden z organizatorów East Games United. - Wirtualna rzeczywistość jest bardzo ciekawa i intrygująca. Warto przekonać się o tym samemu. Dodatkowo zaplanowaliśmy konkurencje dla profesjonalistów, ale też krótkie turnieje jeden na jednego dla wszystkich odwiedzających.

W gronie sponsorów tej dorocznej imprezy, znalazła się Krynka, producent wód i napojów.

- Zawsze staramy się wspierać cenne inicjatywy i przedsięwzięcia. Tym razem ugasimy pragnienia uczestników East Games United 2019. Mam nadzieję, że nasze wody i napoje przypadną do gustu wszystkim zawodnikom – mówi Mieczysław Surowiec, prezes wytwórni.