Sobotnie otwarcie było dla twórców Makarun’a szczególnie ważne. Poznański punkt dołączył bowiem do 19 innych działających do tej pory na terenie całego kraju. Nic więc dziwnego, że uruchomienie sprzedaży w tym miejscu fetowano szczególnie – wszak to mały jubileusz.
- Ten dzień z całą pewnością zostanie przez nas zapamiętany na długo. Otwarcie punktu w stolicy Wielkopolski pozwoliło nam osiągnąć magiczną liczbę 20. restauracji w Polsce i tym samym zrealizować kolejny z zaplanowanych na ten rok celów – wyjaśnia Przemysław Tymczyszyn.
A jakby okazji do świętowania było mało, w ostatnim czasie Makarun wyszedł też poza granice naszego kraju, otwierając swój lokal w Niemczech. Łącznie więc pod tym charakterystycznym szyldem działa dziś 21 punktów.
W każdym z nich serwowane są makarony z oryginalnymi sosami w formie „take away”.
Sieć taką formę sprzedaży włoskich dań zaoferowała jako pierwsza w Polsce, z miejsca zdobywając serca konsumentów, dla których oprócz wysokiej jakości potraw i atrakcyjnej ceny, liczy się także wygoda i pełna mobilność.
Nic więc dziwnego, że do jej twórców szybko zaczęły napływać zapytania ze strony potencjalnych franczyzobiorców. Obecnie wielu z nich prowadzi więcej niż jeden lokal lub też zawiera umowę na wyłączność terytorialną.
Cały czas istnieje jednak możliwość dołączenia do sieci. - Rozmowy na ten temat wciąż są prowadzone. Dobre lokalizacje często znikają z dnia na dzień, a zatem z nawiązaniem kontaktu nie należy przesadnie zwlekać – dodaje z kolei Marcin Szworak.
Makarun w Poznaniu znajduje się przy ulicy Półwiejskiej 23. Otwarty jest od poniedziałku do soboty w godz. 10:00 – 21:00, a w niedzielę w godz. 12:00 – 18:00.